Casa inteligenta

Casa inteligenta

Categorie
BMS

casa inteligenta

Tehnica electrică din clădirile de astăzi, în general, nu este cea mai modernă. Bineînţeles nu avem în vedere aparatele electrice precum: televizor, fax, telefon sau calculator, ci reţeaua energetică a clădirii. În timp ce dezvoltarea componentelor ascunse este orientată spre performanţă, în cazul componentelor la vedere (întrerupătoare, prize etc.) aceasta se orientează spre o îmbunătăţire estetică.

Deşi telecomanda este deja un lucru obişnuit pentru televizor şi alte câteva aparate electrice, controlul prin telecomandă al funcţiunilor unei clădiri este încă la început. Dar să ne întrebăm: am cumpăra un televizor fără telecomanda? Astăzi există o multitudine de sisteme şi servicii pe care deja le considerăm elementare. O comparaţie între instalaţiile electrice utilizate în trecut cu cerinţele din zilele noastre relevă diferenţe majore. Dacă înainte era de ajuns să putem porni/opri, aprinde/stinge, astăzi aceasta nu mai este suficient. Avem nevoie şi de alte funcţii, mai sofisticate, ca de exemplu administrarea, comanda, supravegherea, managementul energiei şi timpului etc. Asfel CASA INTELIGENTA nu mai este demult un concept futurist, este o solutie pragmatica, prezenta deja in mii de case in toata lumea.

Daca functionalitatea instalatiilor dintr-o casa este controlata prin scenarii predefinite sau daca toate subsistemele (control iluminat, control temperaturi, sonorizare ambienSmart Housetala, alarmare la incendiu si efractie, irigatii si degivrare etc.) sunt integrate intr-un singur sistem si pot fi controlate printr-o interfata graf

ica facila si comoda proprietarului sau daca, sunt anticipate anumite nevoi ale ocupantilor casei si sunt rezolvate automat, putem spune ca avem o CASA INTELIGENTA.

O solutie completa de automatizare a unei case inteligente presupune cateva sisteme principale interconectate. Desigur, in functie de bugetul si nevoile dumneavoastra, solutiile pot fi integrate modular, cu posibilitate nelimitata de reconfigurare.

 

 

Principale sisteme ce pot  fi automatizate:

Sistem control iluminare » control iluminare

 

control sisteme hi-fiSistem control audio-video »

control temperaturaSistem control temperatura »

sistem securitateSistem securitate »

control irigatii si devigrare suprafeteSistem de irigatii si degivrare »

 

 

control accesSistem de control acces »

control de la distantaControl de la distanta »

 

 

In general, posibilitatile pe care ti le ofera o casa inteligenta (comenzile proprietarului casei si raspunsul sistemului la respectiva cerere) pot fi grupate in ceea ce numim scenarii. Toate acestea sunt exemple simple, in care tehnologia functioneaza aproape invizibil pentru a asigura confortul maxim al proprietarilor. Limitele unei asemenea solutii sunt doar imaginatia si bugetul!

Beneficii

Gradul de automatizare a unei case, respectiv beneficiile pe care le ofera, depind doar de vointa proprietarilor si de gradul de confort in utilizare dorit. Ceea ce nu difera, in oricare din aceste cazuri, este usurinta cu care rezidentii unei case automatizate vor controla permanent sistemul inteligent, fie ca o vor face de pe canapeaua din sufragerie sau de la mii de kilometrii distanta.